Не можете да заспите? Всяка вечер лежите дълго в очакване на

...
Не можете да заспите? Всяка вечер лежите дълго в очакване на
Коментари Харесай

10 необичайни трика, които ще ви помогнат да заспите

Не можете да заспите? Всяка вечер лежите дълго в очакване на съня? За благополучие, има някои малко известни, само че лесни техники, които биха ви помогнали да заспите елементарно и бързо. Ако към този момент сте пробвали доста способи и не желаете да прибягвате до медикаменти, тези трикове за тъкмо вас.

1. Вдишайте през лявата ноздра

Този способ е заимстван от йога, намалява кръвното налягане и успокоява. Лежейки в леглото, обърнати наляво, затворете дясната ноздра и постепенно вдишайте през лявата. Този способ е изключително подобаващ, в случай че повода за вашето бодърствуване е преяждане или горещи талази.

2. Стегнете здраво мускули и след това се отпуснете

Методът оказва помощ да се отпуснете изцяло и тялото ви да се приготви за сън. Легнете по тил, поемете надълбоко постепенно мирис през носа и в това време крепко стегнете пръстите на краката, а по-късно ги отпуснете. Отново вдишайте, стегнете прасците, по-късно бедрата, седалището, корема, гърдите, ръцете и по този начин нататък, и по-късно отпуснете мускулите си един по един. Докато работите на всички мускули, балансирайте дишането и по този начин ще сте подготвите за съня.

3. Опитайте се да не заспите

Опитайте да си наложите да останете будни и мозъкът ви ще стартира да се съпротивлява. Това събитие се назовава " абсурден сън ". Широко отворете очи и си кажете " Аз няма да дремя ". Нашият мозък възприема отрицателно отхвърли и го интерпретира като директива да спи. Мускулите, които управляват придвижванията на очите, се изморяват и сънят идва.

4. Припомнете си отминалия ден

Припомнете си рутинните отговорности за деня, само че в противоположен ред. Не забравяйте да разгледате обширно детайлите, звуците и всичко, което сте видяли. Това ще ви помогне да постигнете положение на подготвеност за сън.

5. Завъртете очи

Затворете очи и направете кръгови придвижване зад клепачите по три пъти. По този метод стимулирате тяхната естествена интензивност по време на сън и ви оказва помощ да увеличите хормона, съдействуващ за съня - мелатонин.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР